Wanden

De wanden van uw woning kunnen voorzien worden van verschillende afwerkingen.

Gipswerk

Gipswerk is een gladde en strakke afwerking van de wanden. Wij leveren verschillende soorten gipswerk, namelijk raapwerk, pleisterwerk, fijnschuurwerk en het sausgereed opleveren.

Raapwerk
Raapwerk is het vlak en strak maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Een raapwerklaag is ongeveer tussen 7,0 mm en 5,0 cm dik. Bij dunnere lagen wordt gesproken van pleisterwerk. Raapwerk kan gebruikt worden om niet helemaal vlakke oppervlakten vlak te maken en levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister, sausen, behangen, etc.

Pleisterwerk
Met pleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1,0 mm en 6,0 mm. Bij dikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk.

Fijnschuurwerk
Bij fijnschuurwerk wordt een patroon in de wand of het plafond gestuct door het aanbrengen van slagen in de verse mortel. De oppervlakte krijgt een mooi gevlamd uiterlijk dat bij een veranderende lichtinval steeds er anders uit ziet.

Sausgereed
Sausgereed maken is het stucen tot glad pleiserwerk dat afgewerkt kan worden met sauswerk. Het is dus nog geen complete eindafwerking, de finishlaag (sausen) dient daarna nog aangebracht te worden.

Sierpleister

Als u op zoek bent naar een duurzame, veelzijdige, maar vooral mooie wanddecoratie, dan is sierpleister precies wat u zoekt. Het is een decoratieve, naadloze wandafwerking. Kan toegepast worden op alle draagkrachtige, vlakke, schone en droge ondergronden.

Sierpleister is een kunstharsgebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen. Sierpleister is aan te brengen in diktes van 1,0 mm tot 2,5 mm.

De keuzevrijheid in kleur zorgt ervoor dat u uw wanden passend kunt maken aan de rest van uw interieur.

Comments are closed.